H ιστορία της Avon, Υves Rocher, Oriflame!

Ο Υves Rocher, ένας οραματιστής επιχειρηματίας

Ο Υves Rocher, ένας οραματιστής επιχειρηματίας
« Στο La Gacilly, στην καρδιά της Βρετάνης, ήταν που γεννήθηκε το πάθος μου για τον κόσμο των φυτών. Είναι αλήθεια, ότι είχα το κίνητρο που θέριεψε τη φαντασία μου, τον ανοιχτό ορίζοντα με τα ανθισμένα λιβάδια, τους βάλτους και τα δάση των μύθων του Brocéliande...».
Yves Rocher, ο δημιουργός της Cosmétique Végétale®
Ακόμη παιδί, στο χωριό όπου γεννήθηκε στην καρδιά της Βρετάνης, αντιμετώπιζε με ένα μοναδικό βλέμμα τη φύση. Γοητευμένος από ένα βοτανολόγο πρόγονό  του, που παρατηρούσε, βελτίωνε τις γνώσεις του, βυθιζόταν στα μυστικά εκατοντάδων φυτών…
Τότε του ήρθε μια ιδέα: το άπειρο δυναμικό της φύσης θα μπορούσε να αποδειχτεί μια αληθινή πηγή ομορφιάς για τις γυναίκες. Παρασκεύαζε λοιπόν στην οικογενειακή αποθήκη, μια απλή πομάδα με βάση ένα φυτό… ήταν η ιδρυτική πράξη μιας νέας ιδέας στην αγορά των καλλυντικών, μια επιτυχία χωρίς προηγούμενο που ο Yves Rocher θα βάπτιζε Cosmétique Végétale®.
Το 1959, ο Yves Rocher είχε μια νέα επαναστατική ιδέα: να προσφέρει σε όλες τις γυναίκες ανεξάρτητα από την ηλικία τους, το μέρος που ζούσαν ή την κοινωνική τους καταγωγή, άμεση πρόσβαση στα προϊόντα του. Μια ιδέα απλή, αλλά ταυτόχρονα διαφορετική μιας που σε αυτή την εποχή, στη γαλλική αγορά τα προϊόντα ομορφιάς απευθύνονταν μόνο σε μια κοινωνική ελίτ. Ο Yves Rocher ανακάλυψε μια διαφορετική οδό που εκδημοκράτιζε μια και για πάντα τα καλλυντικά: την πώληση από απόσταση. Το 1969 θέλοντας να μείνει πιστός στη διανομή του, ο Yves Rocher εγκαινίαζε και το πρώτο του κατάστημα.
Περίπου 50 χρόνια αργότερα, η ιδέα του αποδείχτηκε σωστή: 1 Γαλλίδα στις 3* χρησιμοποιεί σήμερα τη Μάρκα Yves Rocher !

* Μελέτη TNS Sofres σε 1051 γυναίκες αντιπροσωπευτικές του γαλλικού πληθυσμού,  2007

H δύναμη ενός παραγωγού- κατασκευαστή-διανομέα

Από πολύ νωρίς νοιαζόταν για την άμεμπτη ποιότητα των προϊόντων του. Ο Yves Rocher επέλεξε την ανεξαρτησία του. Αντίθετα με τις τάσεις της αγοράς, προτίμησε την απόλυτη κυριαρχία στη ζωή και στα προϊόντα του, από το φυτό στο δέρμα: προμήθεια των πρώτων υλών, έρευνα στο φυτικό βασίλειο, ιδέα, κατασκευή, διανομή… κάθε λειτουργία πρέπει να δημιουργείται, να επικυρώνεται και να αναπτύσσεται με βάση την ολοκληρωμένη γνώση της Μάρκας.
Αυτή η ανεξαρτησία είναι η εγγύηση για τις γυναίκες...
• Οι πιο προηγμένες επιδόσεις της κοσμετολογίας.
• Η ασφάλεια και η ποιότητα στις συνθέσεις των προϊόντων μας.
• Ο πιο αυστηρός σεβασμός στις δεσμεύσεις μας για διαρκή ανάπτυξη.
• Η πλήρης γνώση των αναγκών και των επιθυμιών των γυναικών, χάρη στην άμεση επαφή και την εξαιρετική κατανόηση καθημερινά (Κέντρα Ομορφιάς, Κέντρο επαφής με τις πελάτισσες, σύμβουλοι στο σπίτι...).
• Τιμές που παραμένουν προσιτές, αφού δεν υπάρχει κέρδος μεσαζόντων.

Περίπου 50 χρόνια μετά την αρχή αυτής της περιπέτειας, ο Yves Rocher παραμένει μια 100% ανεξάρτητη εταιρεία, ενός «καλλιεργητή- κατασκευαστή- διανομέα» που διακατέχεται από το όραμα ενός πρωτοπόρου που έκανε την ομορφιά από τα φυτά προσιτή σε όλες τις γυναίκες.
Το πνεύμα αυτό έχει μεταδοθεί σε όλα τα μέλη της οικογένειας, μέσα από τρεις γενιές δημιουργών και επιχειρηματιών.


La Gacilly; Οι ρίζες του μέλλοντος

"Το 1959, οι κάτοικοι του χωριού μου το εγκατέλειπαν. Μου είχε γίνει έμμονη ιδέα να βρω τον τρόπο για να ανακόψω αυτήν την κατάσταση. Στο στάβλο που μου χρησίμευε τότε και ως εργαστήριο, άρχισα τη δημιουργία της επιχείρησής μου, στρεφόμενος προς τη φύση και την ομορφιά των γυναικών..."
Yves Rocher, δημιουργός της Cosmétique Végétale®
Η περιπέτεια του Yves Rocher, είναι ταυτόχρονα και η περιπέτεια του χωριού όπου γεννήθηκε: του La Gacilly. Σε αυτό το μικρό χωριό στην καρδιά της Βρετάνης, ο Yves Rocher ήταν που αποφάσισε σαν μια επαναστατική πράξη να ιδρύσει και να αναπτύξει την επιχείρησή του.

Εκλεγμένος στον τόπο του από το 1962 ως το 2008 (χρονιά που τον διαδέχτηκε ο γιος του Jacques Rocher) δημιούργησε το 1975 το Βοτανικό Κήπο και στη συνέχεια, το 1998, σε συνεργασία με το Εθνικό Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, το Végétarium, το πρώτο μουσείο της Ευρώπης αφιερωμένο αποκλειστικά στο φυτικό κόσμο. Από το 2004, ο Yves Rocher υποστηρίζει με όλα τα μέσα στο Φεστιβάλ Φωτογραφίας των Λαών και της Φύσης, το 1ο υπαίθριο φεστιβάλ φωτογραφίας στη Γαλλία. Το 2009, ένα Οικολογικό Ξενοδοχείο το Spa Yves Rocher θα ανοίξει τις πόρτες του στο χωριό.

Οι επιλογές του αντιπροσωπεύουν για το La Gacilly αληθινές ανατροπές, «ανατροπές τάσεων». Κι έτσι σήμερα, είναι μια δυναμική και ζωντανή κωμόπολη, που μπόρεσε να βρει την ισορροπία ανάμεσα στη μοντέρνα οικονομία, την απασχόληση  με την τέχνη και την αξιοποίηση της φύσης.

Κάθε χρόνο, χιλιάδες επισκέπτες απολαμβάνουν τα ανθισμένα λιβάδια, αναζητώντας τους καλλιτέχνες και τις γνώσεις, το Végétarium και τα μυστικά του κόσμου των φυτών, τα πάνω από 1000 είδη φυτών στο Βοτανικό Κήπο, τις φωτογραφίες του μεγαλείου της φύσης στο Φεστιβάλ ή απλά για να δουν τα εργοστάσια της μάρκας.

Avon


Η Oriflame ιδρύθηκε το 1967 από δύο αδέλφια και τον συνεργάτη τους, και είναι σήμερα μια πολυεθνική εταιρία καλλυντικών απευθείας πώλησης με παρουσία σε πάνω από 60 χώρες παγκοσμίως. Το ευρύ της χαρτοφυλάκιο Σουηδικών, φυσικών και καινοτόμων προϊόντων προωθείται μέσω ενός δικτύου ενεργών μελών που αποτελείται από περίπου 3.6 εκατομμύρια ανεξάρτητους Consultants, που πραγματοποιούν ετήσιες πωλήσεις που υπερβαίνουν τα €1.5 δισεκατομμύρια το χρόνο.

Ποιοί Είμαστε

Η Oriflame προσφέρει τη δυναμικότερη επιχειρησιακή ευκαιρία σε όσους θέλουν να αρχίσουν να κερδίζουν χρήματα από την πρώτη κιόλας ημέρα και να εργαστούν για να πραγματοποιήσουν τα όνειρα και τις φιλοδοξίες τους μέσω της μοναδικής της επιχειρηματικής ιδέας - Κέρδισε Χρήματα Σήμερα και Πραγματοποίησε τα Όνειρά Σου Αύριο™.
Ο σεβασμός προς τον άνθρωπο και τη φύση αποτελούν τις θεμελιώδεις αρχές λειτουργίας της εταιρίας και αντικατοπτρίζονται στην κοινωνική και περιβαλλοντική πολιτική της. Η Oriflame στηρίζει πολυάριθμα φιλανθρωπικά προγράμματα παγκοσμίως και είναι συνιδρύτρια του World Childhood Foundation.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Score :
Λάθη (6):

Για να μην ξεχνάτε κανέναν!

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"